Ed Jansse

Hoofdbrouwer

Leeftijd: 67
Ervaring: 13 jaar
Specialisatie: Hoofdbrouwer

Over mij

De interesse om bier te brouwen vindt zijn oorsprong in de aanschaf van een bijzonder zielig uitziend druivenstruikje. Na een aantal jaren goede verzorging was hij uitgegroeid tot een prachtige wijnrank. En ja, wat te doen met ruim 18 kg druiven per jaar. Precies : wijn maken. Jaar na jaar leverde dat best wel lekkere wijntjes op. Echter er kwam meeldauw in de rank te zitten. Een schimmel.Tot overmaat van ramp begaf de pergola , waar de druif dankbaar gebruik van maakte, het ook nog. 

Einde van de wijnperiode……

Aangezien ik al ervaring had met gistingsprocessen, steriel werken en ook alle materialen had, ontstond de gedachte om iets te gaan proberen met bierpakketten. In die tijd, 1995, was het aanbod van deze pakketten nihil, zeg maar gerust slecht. Het eerste biertje was dan ook geen doorslaand succes. Gaandeweg sloeg ik de weg in van experimenteren met gistsoorten, kruiden enz.

Het eerste echt lekkere biertje was dan ook het “Adelbertje”. Inmiddels ben ik klaar met de pakketten, maar heb daar wel erg veel ervaring mee opgedaan. 

Klaar voor de volgende stap het van A to Z zelf brouwen van bier.