Het is gelukkig weer zo ver. Na een lange tijd van gedwongen bezinning, zijn we eindelijk weer bezig met bierbrouwen. Maandagavond 20 september zijn de broeders bij elkaar gekomen om na intensief gebed de handen uit de mouwen te steken. Kerst staat namelijk voor de deur. DÉ tijd om onze passie voor bier en bierbrouwen te delen met onze gelovige achterban.

Dat men zit te wachten op ‘nieuw bier’, dat staat als een paal boven water. We hebben genoeg tijd gehad om groots te denken, veel te overleggen, concurrentie onderzoeken uit te voeren, te vergaderen, nog meer concurrentie onderzoeken te doen etc, etc. Kerst 2021 zal het laatste biertje worden in een reeks van voorgebrouwen pakket bieren. Hierna gaat het serieuze werk beginnen!

Voor nu betekent dat: ketels schoonmaken en desinfecteren, pakketten mengen met de juiste hoeveelheden water, suiker toevoegen, roeren, afvullen met water, begin soortelijk gewicht (SG) afmeten, gist toevoegen en wachten.

In de tussentijd gaan we hard nadenken over de naam en het thema voor het Kerstbier 2021. We zijn blij om het brouwers-bloed weer door onze aderen te voelen stromen, en we kunnen niet wachten tot we dit weer kunnen delen met jullie!

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *