Ja, u leest het goed. Het gilde gaat gratis bier weggeven, maar dat doen we natuurlijk niet zomaar…

Open monumentendag

Op 14 september is er weer Open Monumenten Dag, en het Gilde zal op deze dag in de kerk aanwezig zijn met een kraampje om u alles te vertellen over het bier van de Adelbertusparochie. Ed en Patrick Jansse zijn vanaf ongeveer 11:00 tot 15:00 in de kerk en zullen proberen al uw vragen te beantwoorden wat er allemaal komt kijken bij het brouwen van ons bier.

Het Gilde is momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor de kerst. Dat betekent onder andere: de brouwkelder opknappen en klaarmaken voor gebruik, de website en het nieuws weer bijwerken maar ook nieuwe recepten uitproberen! En dat is wat we de laatste tijd hebben gedaan.

3 recepten

De afgelopen weken hebben er 3 bieren staan gisten. 3 verschillende smaken met 3 verschillende ingrediënten. Kortgeleden is het Gilde bij elkaar gekomen voor een zeer intensieve (en gezellige) proefsessie om te controleren wat er terecht is gekomen van deze verschillende variaties. Wij nodigen u graag uit om deze verschillende versies met ons te proeven op 14 september tijdens de Open Monumenten Dag 2019. Daarbij zijn wij heel benieuwd naar uw bevindingen en vooral welke van de drie uw favoriet is. Het winnende recept zal gebruikt worden voor het Kerstbier 2019.

Hoe zit het dan met dat gratis bier?

Als u op 14 september de kerk komt bezoeken en u waagt zich aan een proefsessie, ontvangt u van de Gilde broeders een Voucher. Deze kan u vervolgens inleveren na de Taizé viering van 21 september (van 19:00 tot 20:00). Met deze voucher heeft u recht op 1 gratis bierflesje wat over gebleven is van de proefsessie. Wij hoeven u er denk ik niet aan te herinneren dat dit een zeer unieke en beperkte oplage is, dus weer er bij!

Dus waar en wanneer precies?

Op 14 september tussen 11:00 en 15:00 kunt u proeven en een Voucher in ontvangst nemen. Op 21 september na de Taizéviering die start om 19:00 kunt u de Voucher inleveren voor een flesje bier.

2 comments

 1. 9 september 2019 at 12:13
  Simon. Visser

  Lijkt me heerlijk om te proeven ben echter met vakantie. Kan je een flesje voor mij reserves?

  • 10 september 2019 at 17:27
   Michael Jansse

   Helaas Simon, deze lichting bier is niet beschikbaar voor reserveringen. Met de kerst is er weer een nieuwe kans!

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *